Гіалуронова кислота і колаген. Пити чи не пити?

гіалуронова кислота
8
Чер 21

Давайте почнемо з того, що вже має клінічне підтвердження. І це не колаген, а саме питтєва гіалуронова кислота. Японські вчені вже підтвердили, що питтєва гіалуронова кислота впливає на зволоження шкіри.
Тому, якщо ви власниця сухого типу шкіри, або ваша шкіра зараз перебуває під факторами, які пересушують її (сонячні промені, пілінги, лазерні шліфовки, прийом системної терапії для лікування акне), ця харчова добавка стане вам у нагоді.

Гіалуронат в натуральному вигляді міститься в таких продуктах:

  • гребені півнів, суглоби і сухожилля тварин (використовуються для приготування бульйонів);
  • картопля, буряк, соя;
  • червоне вино (тут треба бути обережно, якщо у вас є прояви куперозу), виноградний сік.

Для синтезу даної кислоти необхідний вітамін Р (представлений в щавлі, яблуках, апельсинах, чорній смородині, лимонах, часнику).

Також доведено, що дуже позитивно на гідроліпідний бар’єр нашої шкіри впливає омега3 і хондроїтин сульфан. Категорично не рекомендовано призначати собі самостійно ці харчові добавки. Іноді є протипоказання, побічна дія, або несумісність з іншими препаратами, які можуть вам зашкодити.

А от колаген краще їсти з продуктами харчування, де він міститься. Так він засвоїться набагато краще.

Взагалі, нутрієнти і харчові добавки мають важливе значення у підтриманні здоров’я та краси, АЛЕ лише після консультації зі спеціалістом!

Останні записи